Ezek szárított, őrölt kukorica (kukorica) főtt különböző folyadékok — beleértve a víz, tej vagy húsleves—, amíg a keverék eléri a vastag, krémes, zabkása-szerű konzisztencia.
Bár a kukoricakása hihetetlenül népszerű, sokan csodálkoznak, hogy jót tesz-e neked.
Ez a cikk felülvizsgálja a kukoricakását, beleértve a táplálkozásukat, az előnyeiket, és hogy egészségesek-e.
Mik azok a kukoricakása?
Grits egy népszerű dél-amerikai étel készült zúzott vagy őrölt kukorica.
Ezek leggyakrabban szolgálnak fel, mint egy reggeli vagy oldalsó étel, és általában készült a különböző kukorica nevű dent kukorica, amely egy lágyabb, keményítő kernel.
A zúzott kukorica granulátum általában főzött vagy forró vízben, tej, vagy húsleves, amíg elérik a vastag, de krémes következetesség, amely hasonló a zabkása.
A kukoricadarak gyakran ízesítő összetevőkkel párosíthatók, mint például vaj, cukor, szirup, sajtok, húsok, mint a szalonna, garnéla és harcsa.
Lehet vásárolni több fajta kukoricakása, beleértve (https://www.nosalty.hu/alapanyag/kukoricadara):
- Kőföld. Ezek egész, szárított kukoricamagból készülnek, amelyek kókuszosan őrölnek egy malomban. Ez a típus nehezebb megtalálni az élelmiszerboltokban, mert rövid eltarthatósági idő alatt 30-60 percig főzni a tűzhelyen.
- Hominy.
Ezek alkálioldatba áztatott kukoricamagból készülnek, hogy megpuhítsák a kemény perikarpot (külső héj vagy burkolat). A pericarp-ot kiöblítik, majd eltávolítják, a kukoricamagokat pedig további feldolgozásnak vetik alá a hominy előállítása érdekében.
- Gyors és szabályos.
Ezek a típusok feldolgozáson mennek keresztül, ami magában foglalja a pericarp és a csírát (tápanyagban gazdag embrió) eltávolítását, így hosszabb eltarthatósági idejük van. A hagyományos változatok közepes alapúak, míg a gyorsak finoman őrölnek.
- Instant.
Ez az előfőzött, dehidratált változat eltávolította mind a pericarp-ot, mind a csírát. Széles körben elérhetőek az élelmiszerboltokban.
A kukoricakása népszerű dél-amerikai étel, őrölt, szárított kukoricából. Ezek jellemzően főzött tej, víz, vagy húsleves, amíg elérik a vastag, krémes következetesség.