A rendszeres változat azonban kevesebb vitamint és ásványi anyagot tartalmaz — mint a kalcium és az A-és C-vitamin -, mint a teljes kukoricamagból készült kő őrölt fajták.
Tápanyag-összetételre vonatkozó adatok
A búzadarak különféle vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat tartalmaznak.
Egy csésze (257 gramm) főtt, rendszeres reszelő biztosítja a következő tápanyagok:
- Kalóriák: 182
- Fehérje: 4 gramm
- Zsír: 1 gramm
- Szénhidrát: 38 gramm
- Rost: 2 gramm
- Folát: a napi Referenciabevitel 25% - a
- Tiamin: a napi Referenciabevitel 18% - a
- Niacin: a napi Referenciabevitel 13% - a
- Riboflavin: a napi Referenciabevitel 12% - a
- Vas: a napi Referenciabevitel 8% - a
- B6-Vitamin: a napi Referenciabevitel 7% - a
- Magnézium: a napi Referenciabevitel 5% - a
- Cink: a napi Referenciabevitel 4% - a
- Foszfor: a napi Referenciabevitel 4% - a
Ami a leglenyűgözőbb a kukoricadarában, hogy magas a vastartalma, ami elengedhetetlen a vörösvérsejt termeléshez. Számos B-vitamint, például folátot és tiamint, valamint nyomokban kálium -, pantoténsav -, kalcium-és E-vitaminokat is tartalmaznak.
Ez azért van, mert a feldolgozás több fázisán megy keresztül, ami eltávolítja a kukorica tápláló részeit, mint a pericarp és a csírát.
A kukoricadarak sokféle tápanyagot biztosítanak, és különösen magasak a vas-és B-vitaminokban. A kőből készült fajták táplálóbbak, mivel nem távolították el a perikarpot és a csírát.
Mivel a kukoricakása nagyon tápláló, enni őket kínálhat néhány lenyűgöző egészségügyi előnyöket.
A csomagolás a különböző antioxidánsok
Antioxidánsok olyan anyagok, amelyek megvédik a sejteket a szabad radikális károsodástól.
A szabad gyökök rendkívül reaktív molekulák, amelyek kölcsönhatásba léphetnek a sejtjeivel, és krónikus betegségekhez kötődő károsodást okozhatnak, beleértve a szívbetegséget és bizonyos rákbetegségeket.
A gabonakritek erős antioxidánsokat tartalmaznak-beleértve a luteint, a zeaxantint, a koffeinsavat, a 4 OH — os benzoesavat és a syringinsavat -, amelyek erős egészségügyi előnyökhöz kapcsolódnak.
Az emberi vizsgálatok például azt mutatják, hogy az antioxidánsok, a lutein és a zeaxantin védelmet nyújthatnak az olyan degeneratív szemrendellenességek ellen, mint a szürkehályog, és megvédhetik bőrét a napsugárzástól.
Természetes gluténmentes
A glutén a búzában, árpában, tönkölyben és rozsban található fehérjecsalád.
A legtöbb ember ehet glutén alapú élelmiszerek káros hatások nélkül. Azonban a lisztérzékenységben vagy nem cöliákiás gluténérzékenységben szenvedő betegeknél mellékhatások léphetnek fel, mint például puffadás, hasmenés, székrekedés, gyomorfájdalom és fáradtság.
A kukoricadarak természetes gluténmentesek, ami azt jelenti, hogy megfelelő szénhidrát-alternatíva azok számára, akiknek el kell kerülniük ezt a proteincsaládot.
Mégis, ha Ön lisztérzékeny, vagy nem-cöliákiás gluténérzékeny, olvassa el a címkét figyelmeztetéseket glutén szennyeződés. Egyes gyártók a kukoricát a gluténalapú termékekkel azonos létesítményekben dolgozzák fel.
Védelmet nyújthat a degeneratív szembetegségek ellen.
A kukoricakása luteint és zeaxantint tartalmaz, ami fontos antioxidáns a szem egészségére.
Mindkettő megtalálható a nagy koncentrációban belül a retina-az a része a szem, amely átalakítja a fényt a jelek az agy érti.
Számos humán vizsgálat a magasabb lutein-és zeaxantin-bevitelt a degeneratív szemrendellenességek, például a szürkehályog és a korral összefüggő makula degeneráció (AMD) alacsonyabb kockázatához köti.
Mi több, ezek az antioxidánsok megvédhetik a szemét a kárt potenciálisan káros kék fény.
A kék hullámhosszú fény segítségével a szervezet tudja, hogy nappal van azáltal, hogy elnyomja a termelés melatonin-egy hormon, amely segít a szervezet ellazulni, így lehet mély alvás.
A túl nagy kék hullámhosszú fényexpozíció azonban károsíthatja a szaruhártyát — a szem legkülső rétegét.
Segíthet leküzdeni a vérszegénység
A vérszegénység olyan állapot, amelyben az izmok és szövetek nem kapnak elég oxigént a hatékony működéshez. A tünetek közé tartozik a fáradtság, a sápadt bőr és a légszomj.
A vérszegénység gyakori oka a vashiány. Vas nélkül a szervezet nem tud elég hemoglobin-egy anyag, amely segít a vörösvértestek oxigén szállítására.
A kukoricadarak segíthetnek a vashiányos vérszegénység elleni védekezésben. Ezek nagy forrása a növényi alapú vas, egy csésze (257 gramm), amely körülbelül 8% - a RDI.
A folsavhiány is okozhat vérszegénység, mint folate segít a szervezet, hogy a vörös vérsejtek. Grits csomagolt folate-kínál 25% - a rdi egy csésze (257 gramm).
A kukoricadarak segíthetnek a vérszegénység leküzdésében és számos degeneratív szembetegség elleni védekezésben. Természetesen gluténmentesek, és jó antioxidánsok forrása.